Kontakt

kochbiler_iko

Nye

kochbiler_iko

Brugte

Vores værkstedsydelser

Siden 1966 har vi ydet service og reparation af biler, så vi har efterhånden mange års erfaring. Vi kan derfor forsikre dig, at hvis du vælger os som dit lokale service værksted, så er din bil i professionelle og sikre hænder.

Vi tilbyder bl.a. nedenstående værkstedsydelser på vores to værksteder:

Serviceeftersyn

Et serviceeftersyn er en grundig gennemgang af din bils tilstand. En bil har mange funktioner, som du har glæde af hver dag. Nogle funktioner lægger du mærke til, og andre er bagvedliggende funktioner, som du ikke lægger mærke til dem. Men man skal ikke tage fejl af, at alle funktionerne er vigtige for, at du kan køre sikkert og bekvemt i din bil. Det varierer meget fra bilmærke til bilmærke, hvornår man skal have foretaget et serviceeftersyn, men vi anbefaler, at du får din bil serviceret mindst én gang om året eller når den har kørt mellem 10.000 og 30.000 km.

Vi udfører serviceeftersyn for at tjekke og forebygge skader, reparationer eller sikkerhedsproblemer. Ved et serviceeftersyn gennemgår vores mekanikere en lang række punkter i bilen bl.a. sikkerhedssystemer, pollenfilter, oliefilter, luftfilter, motorolie, tandrem og tændrør. Alle disse punkter tjekkes og kontrolleres, og der foretages eventuelle udskiftninger. Når vi foretager et serviceeftersyn, så gennemgår vi både bilens indvendige og udvendige tilstand – nedenfor kan du se, hvilke punkter vi bl.a. kontrollerer:

Indvendige kontrolpunkter:
– Kontrol af Connect-tjenester
– For- og baglygter, blinklys/havariblink og kørelys
– Serviceindikator
– Olieskiftindikator
– Sikkerhedsseler
– Højvoltsbatteriets tilstand
– Diverse filtre

Udvendige kontrolpunkter:
– Visker-sprinkler-anlæg
– Viskerblade
– Kontrol af forrude
– Ladekabel
– Kontrol af dæktryk på alle 4 hjul
– Bremsesystem
– Bremsevæskestand
– Højspændingslade-stikdåse i tankdæksel
– Motorolie
– Kølesystem

Det afsluttende arbejde af et serviceeftersyn hos os, indeholder kontrol af forlygteindstillinger, kontrol af advarselstrekant og havarirelevante dele, de-aktivering af værkstedsfunktionen og gennemførelse af prøvekørsel. Alt dette er med til at sikre, at din bil fungerer som den skal.

Synsgennemgang

En synsgennemgang er en komplet gennemgang af din bil, hvor vi gennemgår din bil for fejl, mangler eller mindre skader. Vi noterer, hvilke ting der skal udbedres og på den måde, kan du nå at få udbedret eventuelle fejl, således du kan sende din bil til syn og være sikker på, at din bil går let igennem syn uden anmærkninger. Vores dygtige mekanikere har lang erfaring med udførelse af synsgennemgang, og vil med glæde hjælpe dig med, at gøre din bil klar til syn.

Vær opmærksom på, at din bil skal til første synsgennemgang når bilen er 4 år gammel. Derefter skal din bil til synsgennemgang hvert 2. år.

Styretøjsudmåling

Vi udfører styretøjsudmåling, som består af en 4-hjulsudmåling, hvor vi kontrollerer og vurderer om alle 4 hjul monteret korrekt i forhold til styretøjet eller om der kræves justeringer. Det er særdeles vigtigt at udføre dette tjek, da en fejl på styretøjet kan være sikkerhedsmæssigt farligt at køre rundt med, og dette kan i værste tilfælde forårsage skader på bilen, hvis ikke fejlen udbedres. Ved en styretøjsudmåling tjekker vores dygtige mekanikere også at støddæmperne fungerer optimalt, således at bilen kan absorbere bump i vejen i en blød og gnidningsløs overgang.

Vi anbefaler at man får foretaget en styretøjsmåling én gang om året, eller hvis du oplever at din bil trækker til denne ene side når du kører eller rattet ikke følger med tilbage efter et sving.

Hjulskift og opbevaring

Vi tilbyder opbevaring af dine dæk mellem hver sæson. Du sparer pladsen derhjemme, og slipper for besværet med at transportere dine dæk frem og tilbage, og vi indkalder dig, når det er tid til et dækskifte. Huskereglen er, at der skal foretages dækskifte når udendørstemperaturen passerer over eller under 7 grader.

Dæk-sæson:
– Sommerdæk fra april-september
– Vinterdæk fra oktober-marts

Læs mere her om priser, og proceduren for dækskifte og dækhotel hos os.

Kontrol af klimaanlæg

Kontrol og vedligeholdelse af klimaanlægget er en naturlig del af din bilpleje. Din bils klimaanlæg har godt af at blive kontrolleret og serviceret regelmæssigt således at klimaanlægget fungerer optimalt – både af hensyn til sundheden i bilen, sikkerhed og økonomi. Fordelene ved vedligeholdelse af din bils klimaanlæg er et giver dit anlæg en længere levetid, brændstofforbruget mindskes og det minimerer chancen for at udvikle allergi og bakterier, som kan forårsage lugt i kabinen. Vi tilbyder 2 pakker af kontrol af klimaanlæg – en lille pakke og en stor pakke.

1. Klimarens (lille pakke)
Ved at vælge denne lille pakke, foretager vores mekanikere en klimarens, hvor der sprøjtes særlig bakterie- og svampedræbende luft ind i klimasystemer og fjerner dårlig lugt og efterlader en behagelig og frisk duft. Ligeledes renses og desinficeres klimaanlægget, og der foretages kontrol af bilens pollenfilter.

2. Klimaservice (stor pakke)
Ved at vælge denne store pakke, som er en komplet klimaservice foretager vores mekanikere en kontrol og påfyldning af kølemiddel, således klimaanlægget er fyldt helt op. Derudover foretages der systemtest af klimaanlægget, kontrol af pollenfilter og efter kontrol kontrolleres indblæsningstemperaturen.

Bremsetjek

Det vigtigste sikkerhedsudstyr på din bil er bremserne. Bilbremser, som ikke er kontrolleret og vedligeholdt kan udmønte sig i en farlig situation – især ved en nødbremsning.

En bil har to bremsesystemer, som fungerer uafhængigt af hinanden. Den ene er driftsbremsen, som er fodbremsen og den anden er parkeringsbremsen, som er håndbremsen. Din bils bremser har godt af at blive renset og smurt 1-2 gange om året, især her i vores danske klima, hvor vi ofte har skiftende vejrprognoser, og der hurtigt kan samle sig skidt og rust på bremsedelene.

Så snart man træder på bremsepedalen, så føres der bremsevæske til kaliberen, og dette skaber et hydraulisk tryk, som gør at bremserne kan bremse bilen. Såfremt dine bilbremser ikke bliver renset og vedligeholdt, kan bremserne sætte sig fast, hvilket forringer brændstofs økonomien og din bils bremseevne. Vi anbefaler meget kraftigt, at du får foretaget et bremsetjek, da vedligeholdte bremser kan gøre en livsvigtig forskel for både dig, dine medpassagerer og andre i trafikken.

Motorrens

Vi tilbyder en komplet motorrens, hvor vores mekanikere foretager en dybdegående og indvendig rensning af din bils motor. Uanset om du primært kører bykørsel eller nedlægger mange kilometer på landevejene, så har din motor brug for en motorrens før eller siden. En motorrens er ligeledes en god idé at få foretaget eftersom den dybdegående rensningsproces renser brændstofssystemet for sodaflejringer, hvilket medfører en renere udstødning og er dermed bedre for miljøet.

Fordelene ved at få en motorrens er:
– Det øger bilens trækkraft
– Forbedret accelerationsevne
– Bedre brændstofs økonomi
– Det er godt for miljøet
– Forlængelse af din motors levetid

Undervognsbehandling

I Danmark har vi en høj luftfugtighed og hårde klimatiske forhold. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at din bil får en undervognsbehandling ca. hvert 3. år. En undervognsbehandling er med andre ord påføring af rustbeskyttelse til din bils undervogn.

Vejret i Danmark er ofte ustadigt, og i vintermånederne udsættes din bil for meget nedbør og vejsalt, hvilket bevirker at din undervogn hurtigere ruster til. Rust er en iltningsproces, som opstår så snart metal kommer i kontakt med vand. Det vil sige, at man som bilejer i Danmark blot må erkende, at det er uundgåeligt at få rust på sin undervogn – netop på grund af de hårde klimatiske forhold vi har.

Når vores mekanikere udfører en undervognsbehandling, så sprøjter de rustbeskyttelse på hele undersiden af din bil og ind i alle små hulrum og hjørner. Sommetider skiller vores mekanikere undervognen ad, for at kunne sprøjte rustbeskyttelse helt ind i de små hulrum, hvor der er tendens til at samle sig fugt.

Fordele ved en undervognsbehandling:
– Forlænger din bils levetid
– Rustbehandling gør din bil mere værd når den skal videresælges
– Medvirker færre omkostninger ved synsgennemgang
– Bilens karrosseri bevarer sin styrke og din sikkerhed

Vi anbefaler at du får foretaget en undervognsbehandling, da det er med til at forlænge din bils værdi, levetid og du minimerer sandsynligheden for rustskader. Vær opmærksom på at dit kørselsmønster har betydning for, hvor ofte du skal give din bil en undervognsbehandling.

Sæsontjek

Èn af vores mest populære værkstedsydelser er sæsontjek. Dette indbefatter både forår/sommertjek og efterår/vintertjek. Det er vigtigt at gennemgå din bils tilstand inden du kører ind i en ny sæson – lidt ligesom når du får foretaget et dækskifte, bilen skal tilpasses det omgivende klima for optimal og sikker kørsel. Priser fra 319 DKK.

Vi kontrollerer nedenstående punkter til et sæsontjek:

 • Kølesystem og kølervæske stand (utætheder)
 • Motorolie stand
 • Batteri (visuelt)
 • Bremsevæske stand
 • Bremser (visuelt belægning rør og slanger)
 • Udstødning og ophæng
 • Støddæmpere (utætheder)
 • Dækkenes tilstand og tryk (inklusiv reservehjul/dæk-kit)
 • Visker/sprinkleranlæg og viskerblade
 • Lys og lygter
 • Anhængertræk el-stikdåse
 • Sprinklervæske (påfyldning uden beregning)